Gerelateerde artikels

split

Trending video's

split
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Examenstress
Examenstress
Examenstress
Run for MS - Antarctica Ice Marathon

Nog een jaar te gaan

split
Het is vandaag 24 november 2016. Of exact een jaar voor 24 november 2017: D-day! Volgend jaar sta ik aan de start van de Ice Marathon op Antarctica. Ik sta 365 dagen verwijderd van mijn grote trek naar het zuiden, van de grootste uitdaging uit mijn leven. Tot dusver is het al een interessante rit geweest. Sinds de website online is gekomen (15 september) of het moment dat ik het startschot heb gegeven van Run for MS (2 oktober) heb ik al veel geleerd. Ik heb geleerd dat er erg veel goeds in de mensheid zit. De berichten die ik langs alle kanten heb gekregen is echt hartverwarmend. De steun die ik van vrienden en kennissen heb mogen ervaren, stuwen mij vooruit naar hogere niveau's. De aanmoedigingen die ik van mijn loopmaatjes krijg, maken mij ook een betere loper. Ik zou nog nooit zo ver hebben gestaan zonder jullie. Bedankt!

Hoe staat het momenteel met de conditie? Een vraag die ik al even niet meer heb beantwoord. Het antwoord is ook vrij kort: goed! Ik zit momenteel in week 8 van mijn trainingsschema (een van mijn rustweken). Momenteel heb ik al iedere training goed kunnen afsluiten. Vooral op dinsdag, wanneer er intervaltraining op het menu staat, is het erg lastig. Ik kan daarom enkel maar danku zeggen aan Kathy die mij keer op keer voortstuwt (en ook voort roept). De vruchten van die trainingen voel ik vooral in mijn rustweek en op zondag. Tegen een lagere hartslag (en dus ook lager tempo) kan ik veel eenvoudiger de kilometers aan elkaar rijgen. Op die manier voel ik dat ik stelselmatig beter word. Gelukkig. Want de weg is inderdaad nog lang.

Voor meer accurate berekeningen (o.a. hartslag en afstand) heb ik ook een nieuwe aanwinst: een Garmin Forerunner! Ik heb mezelf een vroeg verjaardags- en kerstcadeau gegeven. Soms mag het al eens sneller feest zijn, nietwaar? Via de immer sympathieke Carmen Van Buggenhout heb ik ook een Nike Vaporwing-bril kunnen verkrijgen. Een geluk, want ik heb zo'n sportbril zeker nodig in de sneeuw. Ook heb ik enorm veel aan de Recovery Gel van Naqi. De gel zorgt ervoor dat mijn spieren veel sneller gaan herstellen en vermindert verzuring echt enorm. Waar ik vroeger veel sneller last had van mijn hamstrings, is nu echt nog weinig te merken. Ook dankzij de oefeningen die ik van mijn kinesist, Wouter Verdickt, krijg, voel ik dat echt veel sterker word. Ik prijs mij dan ook enorm gelukkig dat ik zo'n geweldig team achter mij heb staan.
Bekijk alle artikels