Gerelateerde artikels

split

Trending video's

split
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Examenstress
Examenstress
Examenstress

De start van een groots project!

split
De start van “het grote project” is genomen. We gaan een heel jaar lopen voor en met MS-patiënten, met de Ice Marathon op Antarctica als apotheose. Het idee komt uit een boek van Lonely Planet, gekregen van een vriendin. Niet ontoepasselijk heet het boek “Yolo” of You Only Live Once. Aangezien ik altijd al geïntrigeerd was door langeafstandlopen, en in die hoedanigheid ook al 4 marathons had uitgelopen, was ik meteen verkocht door het idee. Toch zijn we letterlijk en figuurlijk niet over 1 nacht ijs gegaan. Na voldoende beraadslaging, opzoekingswerk en hulp van vrienden, stelde ik een business plan op. Mijn vooropleiding als econoom kwam daarbij erg van pas.

Mijn doel is om er zo’n groot mogelijk evenement van te maken. De redenering erachter is tweedelig. Langs de ene kant wil ik zoveel mogelijk geld zien op te halen om te kunnen doneren aan MS. Langs de andere kant wil ik meer aandacht bieden aan de ziekte. Ik wil mensen de ogen doen openen voor de lijdensweg die veel patiënten dagelijks weten af te leggen. Net om die reden was de keuze voor Antarctica zo passend. Ik stel mezelf niet alleen bloot aan fysieke, mentale, maar ook klimatologische uitdagingen.

Waarom MS? Die keuze ligt voor mij ook voor de hand. De vriendin, waarvan ik het boek gekregen had, werkt in MS Center in Melsbroek. Het is hartverscheurend met welke verhalen en problemen mensen met MS worden geconfronteerd. Net daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen. De keuze voor het lopen van een marathon past ook in de plaatje. Ik volg daarom graag de leuze die de loopwedstrijd Wings For Life uitdraagt: “run for those who can’t”. Ik wil graag met deze onderneming mensen bewust maken van de grootte van de problematiek.

Hoe ziet de nabije toekomst er voor mij uit? Ik begin mijn trainingsschema op 3 oktober. Hiervoor doorloop ik op 28 september een hele resem testen bij Energy Lab. Zij zullen instaan voor inspanningstesten en het opstellen van een voedings- en trainingsschema. Ik vraag hierbij de hulp van de grote Paul Van Den Bosch, in een vorig leven nog de coach van Sven Nys, en momenteel nog coach van Marc Herremans en andere topatleten. Ik kan enkel vooraf al mijn dankbaarheid uitdrukken voor de ondersteuning die zij kunnen bieden.

Verder heb ik gesprekken met de peter van het project, Tom Simonts, Senior Financial Economist bij KBC Groep, en in mijn vorig leven mijn baas, mentor en vooral een vriend. Ik wil Tom namelijk als een van de peters van het project hebben. Hij kan zijn financiële expertise overdragen en mij op dergelijke manieren bijsturen waar nodig. De eerste wedstrijd zal ook samen met hem worden afgerond: de Ekiden bedrijvenmarathon, waar ik in het team van Bolero zit. Voorts staat er nog maar één ding echt op de planning: lopen!

-----------------

Meer informatie:



Bekijk alle artikels