Gerelateerde artikels

split

Trending video's

split
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Examenstress
Examenstress
Examenstress
Run for MS - Antarctica Ice Marathon

Een woordje over Coloplast

split
Iets wat een woordje uitleg verdiend, is mijn keuze voor de hoofdsponsor Coloplast. Ik leerde het bedrijf kennen na de behandeling van mijn grootmoeder met haar darmproblemen. De stoma die ze bij haar hebben geplaatst, was afkomstig van Coloplast. Niet alleen zag ik zo het grote nut van het product in, het gaf mijn oma ook een langere tijd ons ons midden. Iets waar ik hen voor eeuwig dankbaar voor ben. Toen ik via Instagram in contact kwam met een werknemer van het bedrijf, was ik meer dan blij om met hen in zee te gaan. Het feit dat het gevoel wederzijds is, is voor mij de kers op de taart van dit project. Run for MS draait voor mij namelijk niet om geld. Het draait om veel meer. Run for MS gaat voor mij over mogelijkheden. Het draait om Multiple Sclerose de aandacht geven die het verdient. Het draait om mensen de ogen te doen openen voor alles wat personen met MS doormaken. Net daarom ben ik blij dat ik een partner heb waar ik in geloof en die in mij gelooft.

Wat doet Coloplast voor MS? Veel mensen met multiple sclerose hebben een verminderde controle over hun blaas. Het is dan ook geen toeval dat juist Coloplast hoofdsponsor is van Run for MS. Dit bedrijf uit Huizingen ontwikkelt hoogstaand continentiemateriaal dat incontinentie de baas blijft en personen met MS echt vooruithelpt. Maar er is meer. Coloplast organiseert, samen met MS-Liga Vlaanderen, speciale evenementen voor personen met MS. De populaire Ladies Nights zijn daar een goed voorbeeld van: drukbezochte infoavonden met hapjes, drankjes, presentaties en een make-upstand. In een relaxte sfeer krijgen vrouwen met MS meer uitleg over hun blaasproblemen.

Heldere en correcte info, dat is waar personen met MS nood aan hebben! Coloplast werkt op dit moment aan een nieuwe, gratis brochure over blaasproblemen bij MS. Op de websitevan Coloplast is nu al veel nuttige informatie te vinden en ook de Facebook-pagina is zeker het volgen waard. Je leest er statusupdates uit liefst 110 landen waar het (van oorsprong Deense) bedrijf actief is.

Blaasproblemen zijn gelukkig een van de meest behandelbare symptomen van multiple sclerose. Bij Coloplast geloven ze dat iedereen met een blaasprobleem toch een actief leven kan leiden. Dankzij hun innovatieve hulpmiddelen boeken mensen met MS kleine en grote overwinningen, elke dag opnieuw!

Wat doet Coloplast voor Run for MS? Als hoofdsponsor biedt Coloplast structurele ondersteuning aan Run for MS. Daardoor kan Gertjan overal in Vlaanderen evenementen organiseren waar hij de ziekte MS onder de aandacht brengt. Of het nu gaat om een informatieve lezing of een luchtige comedyavond, de opbrengst vloeit telkens integraal naar MS-Liga Vlaanderen! Het eerste dat Coloplast en Run for MS samen zullen doen, is Wings for Life! Op 7 mei staan ze namelijk samen aan de start in Breda om, arm in arm, MS in Nederland onder de aandacht te brengen.
Bekijk alle artikels