Gerelateerde artikels

split

Trending video's

split
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Examenstress
Examenstress
Examenstress
Run for MS - Antarctica Ice Marathon

Eindelijk! Degelijk materiaal!

split
De zomer komt er weer aan!!! Het meest ideale moment om die fiets vanonder het stof te halen of de loopschoenen terug uit de kast te halen. Bij sporten in de zon hoort uiteraard de juiste soundtrack. Het enige nadeel, wellicht herkenbaar bij velen, is dat mijn iPod-oortjes het na 1 uur sporten begeven door het zweet dat van mijn gezicht blijft druppen. Al de tijd en moeite die ik had gestoken in het kiezen van de perfecte tunes om het beste van mezelf te geven, is voor 50% teniet gedaan. Er werkt “slechts” nog 1 oortje. De laatste 50% van mijn geduld ben ik iets later verloren: de oortjes vallen de hele tijd uit en die vervelende draad blijft in de weg zitten. Wel, ik heb goed nieuws! 100% van jouw muzikale zorgen behoren tot het verleden! JayBird, de referentie in sportmuziek, heeft een nieuw product op de markt: JayBird X3! EN IK BEN FAN!

JayBird, de Amerikaanse referentie in sportoortjes, heeft al veel furore gemaakt in hun domein met de X2 en Freedom. Recent brachten ze de langverwachte X3-variant uit. En op die kar ben ik enorm graag gesprongen. De oortjes zijn zo’n 30% kleiner dan de X2, wat ideaal is voor de wielertoeristen. Zo passen ze perfect onder een helm. Een ander voordeel is dat de X3 in verschillende maten komt, om zo perfect in uw oor te passen. Twee elementen waar ik al warm van wordt. En geloof me: ze blijven zelfs na een training van 1h30 perfect in de oren zitten. Iets waar Apple een punt aan kan zuigen.

Nu, waar ik de waarde van X3 vooral weet in te schatten, is het feit dat ze sweat-proof zijn. En uiteraard heb ik dat uitvoerig getest. Met al meer dan acht uur training achter de kiezen, bieden de oortjes nog steeds dezelfde geluidskwaliteit. Een andere reden waarom ik mij als fan waan, is het feit dat de oortjes draadloos zijn. Door de handige constructie, kan je ze perfect achter de oren (en in de nek) dragen. Dit zorgt ervoor dat ik nooit last heb van de draad. Enkele vragen komen direct naar boven: “hoe lang gaat de batterij mee?” of “hoe werken de oortjes?”. De oortjes werken op Bluetooth 4.1, met een technologie-upgrade die toelaat om tot 8h te kunnen genieten van muziek én degelijk signaal buiten de binnenmuur biedt; weliswaar op gemiddeld volume.

En het geluid zelf? Meer dan degelijk! Uiteraard moet je de JayBird X3 zien binnen zijn eigen categorie. Je krijgt niet de geluidskwaliteit van Sennheiser of de coole looks van Beats by Dre (al is dat laatste wel een discussie waard). In het sportsegment moet het niet onderdoen voor concurrent. Een voordeel is dat de oortjes met een app komen, mySoundapp, die toelaat om volumes perfect af te stellen voor de ideale beleving van jouw favoriete muziekstijl.
Bekijk alle artikels