Gerelateerde artikels

split

Trending video's

split
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Examenstress
Examenstress
Examenstress
Run for MS - Antarctica Ice Marathon

Great Breweries

split
Ik stond zondag aan de start van de Great Breweries 25K. Eindelijk eens een echte thuismatch voor mij. De start van de wedstrijd werd namelijk gegeven aan "Den Duvel", op het einde van mijn straat. Ik loop het parcours ook regelmatig als training. Ik ken de baantjes dus als mijn broekzak. Qua voorbereiding en voeding zaten we alvast op schema. Het enige element dat roet in het eten kon smijten was het weer. En helaas is dat ook gebeurd. Ze gaven temperaturen tot 30 graden en deze keer had de Frank woord gehouden. Het was warm!

De start van de wedstrijd was om 11h15 (veel te dicht bij het warmste punt van de dag, me dunkt). Het doel was om Sarah Minart in 1h45 naar de (vrouwelijke) overwinning te loodsen met Yvan en Dimitri; iets wat normaal zeker moet lukken. Ik heb dergelijke afstanden al gelopen en de snelheid zit ook in mijn benen. De avond ervoor had ik ook gezond gegeten en was ik op tijd gaan slapen. Het enige waar ik geen antwoord op had, was de warmte. De wedstrijd was erg goed begonnen. Ik liep de eerste kilometer in 4:00/km en ook de kilometers erna waren rond die snelheid. Rond kilometer 5 begon ik wat last te krijgen van mijn maag. En dit heeft mij uiteindelijk de das om gedaan. Op kilometer 6 besloot ik er de brui aan te geven; wat ik uiteindelijk ook gedaan heb. Als ik verder liep aan die snelheid, zou ik flauwgevallen zijn.

Ik voelde wel dat trager uitlopen een mogelijkheid was, maar dan zou ik met mijn lichaam en gezondheid aan het spelen zijn. Desalniettemin: ik baalde als een stekker! De enige keer dat ik eindelijk eens wat supporters langs de kant heb, vroegtijdig moeten opgeven (iets wat ik nooit doe), doet wel pijn. Daar hoef ik zeker niet over te liegen. De laatste weken leefde ik meer op een wolk. Ik behaalde een derde plaats op de 5K van Knokke en won vorige week nog de MS-Running in Brussel. Qua moraal had ik dus zeker wat speling. Dit plaatst mij terug met de voetjes op de grond. We moeten hard blijven werken om resultaat te hebben.

Vandaag is een nieuwe dag. Ik kijk niet te veel terug naar het verleden. Ik moet mij maar op 1 iets focussen: over 5 maanden de marathon op Antarctica. De warme temperatuur zal mij daar ook geen parte spelen. Het is een verschil van 50 graden! We bouwen dus vanaf vandaag terug stelselmatig op naar dit doel. En we leren dat lopen, net zoals het leven, iets is van vallen en opstaan. Lopen blijft ook de mooiste metafoor voor het leven: je krijgt terug wat je erin steekt. En we gaan terug geven! We gaan er terug tegenaan!
Bekijk alle artikels