Gerelateerde artikels

split

Trending video's

split
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Hoe train ik voor een marathon?
Examenstress
Examenstress
Examenstress
Run for MS - Antarctica Ice Marathon

Sahara City Run

split
Onlangs heeft er iemand mij gevraagd om de wedstrijden op te lijsten waar ik vroeger al aan heb deelgenomen. Ik merk dat die lijst steeds langer en langer wordt. Momenteel staan er al meer dan 20 verschillende races op. Uiteraard, toegegeven, de ene wedstrijd is al wat meer speciaal dan de andere. Zes jaar geleden stond ik bijvoorbeeld om 9h 's ochtends te wachten naar het Colosseum in Rome voor de start van de marathon. Er zijn weinig momenten die zo'n graaf gevoel kunnen evenaren. Ook de Muurchallenge in Geraardsbergen is een wedstrijd die als "verborgen parel" kan worden gezien. Drie keer de befaamde Muur oplopen, naast het mooie landschap die Oost-Vlaamse stad te bieden heeft, is echt een aanrader voor iedereen, maar ook dit is al enkele jaren geleden. Het is dus al lang geleden dat een wedstrijd mij echt heeft verrast. Tot paasmaandag 2017.

Een tijdje geleden contacteerde de organisator van de Sahara City Run mij via Instagram. Ik dacht eerst dat het spam was, aangezien ik nog nooit van de "Belgische Sahara" had gehoord. Toen ik er wat opzoekingswerk over deed, sprak de wedstrijd mij op zich wel aan. Het paste ook perfect in mijn trainingsschema. Ik besloot mij daarom in te schrijven voor de 5km. En daar heb ik nog geen seconde spijt over gehad. Zelfs het feit dat ik 3h onderweg was naar Lommel, was het allemaal waard. Ik werd perfect in de watten gelegd door de drie organisatoren Loes, Kris en Nancy. Je merkt duidelijk dat de organisatoren dit doen uit de liefde voor de sport en niet uit winstbejag. Nancy, bijvoorbeeld, heeft het bedrijf Word Watchers. Met Word Watchers begeleidt ze organisaties, medewerkers en hun leidinggevenden op het vlak van interpersoonlijke communicatie. Kris is eerste schepen in Lommel. Allemaal mensen met een gezamenlijke passie: lopen!

De Sahara City Run was duidelijk tot in de puntjes verzorgd. Het bood ook een heel origineel parcours. Een combinatie tussen het lopen in de stad Lommel, waar ik nog nooit was geweest, op de Sahara-zandvlakte en in het stadium van Lommel United. Ook de finale door een café, waar menig biertjes werden uitgedeeld aan lopers, sprak me wel aan. De combinatie van verschillende ondergronden maakte ook dat het een perfecte wedstrijd was om mijn trailschoenen uit de kast te halen. Net daarom was het voor mij ook een ideale training voor op Antarctica. Ik train een jaar voor en met personen met MS. Het project Run for MS loopt dus op 24 november ten einde, maar als de organisatoren volgend jaar een nieuwe wedstrijd organiseren, kunnen ze sowieso op mijn aanwezigheid rekenen. En ik kan enkel maar aan jullie aanraden om hetzelfde te doen! Zet het maar op jullie agenda.

Website: www.saharacityrun.be
Bekijk alle artikels